Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Időtlen szerelem

 

"Cuando me Enamoro" 

"Amikor szerelmes leszek megáll az idő.."

 

 • Cuando me enamoro története a Televisa egyik legtöbbször képernyőre vitt sztorija, szám szerint eddig nyolc különböző verzió készült az eredetiből. Caridad Bravo Adams  története kétszer a filmvásznon is megelevenedett (La mentira - A hazugság, 1952, a főszerepben Marga López; valamint La mentira, 1970, a főszerepben Julissa), telenovellaként pedig 1965-ben (La mentira - Julissa, Enrique Lizalde, Blanca Sánchez), 1982-ben (El amor nunca muere /A szerelem sosem hal meg/ - Christian Bach, Frank Moro, Sylvia Pasquel) és 1998-ban is (La mentira /=A vipera/ - Kate del Castillo, Karla Álvarez, Guy Ecker) újjászületett. A sztori külföldön is kapós volt, a TelemundoEl juramento (Az eskü) címmel dolgozta fel Osvaldo Ríos-szal, Natalia Streignarddal és Dominika Paletával a főszerepekben, a brazil SBT pedig Coracoes feridos (Sebzett szívek) névvel forgatott belőle remake-et. Népszerűségét mutatja, hogy 1992-ben még színházi változat is született belőle, ebben Daniela Castro és Cynthia Klitbo játszották a központi testvérpárt.

 

 • Cristina García, a sorozat egyik írónője karrierje legnagyobbkihívásának nevezte a telenovellát, pont amiatt, hogy már ennyi verziója volt, legfőbb céljának azt tekintette, hogy elkerülje az összehasonlításokat a leghíresebb változattal, A viperával. Ezért került többek között a történetbe új főgonosz Fina képében, valamint a tequilás tematikát is szőlősre cserélték.

  A sorozatnak több munkacíme is volt, ám nem sokkal a premier előtt ki kellett cserélni a véglegesnek tűnő Odio amarte (Gyűlölöm, hogy szeretlek) címet, mert ez a név már le volt védetve egy zeneszám révén, így kapta a sorozat a Cuando me enamoro... se detiene el tiempo (Mikor szerelmes vagyok, megáll az idő) nevet Enrique Iglesias dala után. A főcímdal előadói egyébként egy vendégszerep erejéig még egy-két epizódban is feltűnnek.

  Angélica María hasonló című dalára véletlenül találtak a készítők, így kapva kaptak az alkalmon, hogy a nyolcvanas években játszódó jeleneteket ezzel a dallal tegyék még korhűbbé, noha maga a dal egy jóval korábbi filmben csendült fel.

  A telenovella első sajtó előtt felvett jeleneténél Guy EckerA vipera főhőse "sütötte el" a csapót, mintegy átadva ezzel a stafétabotot utódainak.

  A sajtó a családos Juan Solerrel ugyan félt összeboronálni Silvia NavarrótJosé Ronnal (Matías) kapcsolatban azonban pletykálták róluk, hogy több lenne köztük barátságnál, végül azonban ezt mindketten cáfolták.

  Juan Soler egy rádióinterjúban megemlítette, hogy imád Silviával dolgozni, mivel humora és nyitottsága emlékezteti feleségére, Makira. A színész egyébként rendkívül hálás a sorozatnak és a producernek, Carlos Morenónak, mert nem csak a képernyőtől való két éves távolmaradása ért véget a forgatások megkezdtével, hanem egy hosszabb depressziós korszaka is. Az Időtlen szerelem után viszont úgy érzi, nem vár rá több főszerep, inkább érettebb karaktereket játszana.

  A Robertát alakító Jessica Coch elmaradt nászútjának köszönheti, hogy bekerült a sorozatba: újdonsült férjét, a Para volver a amar producerét, Roberto Gómez Fernándezt ugyanis nem sokkal a mézeshetek kezdete előtt értesítették, hogy sorozata a korábbi tervekkel ellentétben egy hónapon belül képernyőre kerül, így nem volt más választása, le kellett fújnia a nászutat és belevetnie magát a munkába. Ekkor kereste meg Carlos Moreno Jessicát, hogy ha már így alakult, menjen el a Cuando me enamorocastingjára, a színésznő pedig lenyűgözte a producereket, így ő lett Roberta. Most, hogy mindkettejük sorozata véget ért, a házaspár közel egy év után végre elutazhat pihenni.

  Kevesen tudják, hogy az Honoriót játszó Alfredo Adame és a Finát alakító Rocío Banquells az életben is rokonok, Alfredo ugyais Rocío húgának, Maripaznak a férje. Sokan aggódtak, hogy nem tudnak majd együtt dolgozni, hiszen évekkel ezelőtt volt egy jogi természetű összezördülésük, és azóta nem is szólnak egymáshoz, de a forgatásokon félretették az ellentéteket, és bár nem keresték a másik társaságát, egyikük sem húzta ki a gyufát a másiknál.

  Luis Gatica érdekes módon A viperában és az Időtlen szerelemben is szerepel, előbbiben Virginia szeretőjét, utóbbiban pedig Lázarót alakítja.

  Íme pár fotó arról az imidzs-próbáról, ahol Roberta hajviseletét igyekezték megálmodni a fodrászok, a sor végén már a végleges verzió látható.

 

Sebastián Zurita (Rafael) és Grettell Valdez (Matilde) nem sokkal a sorozat forgatásának megkezdése után egymásba szerettek és azóta is egy párt alkotnak, annak ellenére, hogy Sebastián fiatalabb Grettellnél, akinek ráadásul korábbi kapcsolatából egy fia is van, de elmondásuk szerint remekül kijönnek hármasban.

 

 

Az Adrianát játszó Wendy González nem sokkal a premier után súlyos balesetet szenvedett, melynek következtében jó ideig nem tudott lábra állni, így szerepét későbbFlorencia de Saracho vette át. Sokak szemében a váltás nem volt túl előnyös, Wendy kislányos báját Florencia érett nőiségére cserélni a karakter szempontjából túl éles váltásnak bizonyul. Wendy egyébként cáfolta azokat az infókat, miszerint kirúgták volna a sorozatból tiszteletlen viselkedése miatt.

 

Jorge Pozát (az eredeti Agustín) viszont valóban kirúgták, mivel a producer engedélye nélkül beszélt a novelláról a Canal de las estrellas reggeli műsorában, helyére Lisardokerült, akinek ez volt az első negatív szerepe.

 

Internetes szavazásokon a sorozat fölényes győzelmet aratva nyerte el többek között a közönség kedvenc sorozata és a legjobb főhősökkel rendelkező sorozat megtisztelő címeit.

Mikor Rocío Banquells Fina szerepéért megnyerte a legjobb női főgonosznak járó TvyNovelas-díjat, az ugyanebben a kategóriában induló Margarita Maganánakajánlotta győzelmét, akinek szintén sokat köszönhetett a karakter, hiszen ő játszotta Fina fiatalkori énjét. Margarita egyébként pont a Robertót játszó Sebastián Rullívalkerült rövid epizódszerepe után egy újabb közös sorozatba, a Teresába.

Lidia Ávilának, Regina fiatakori megszemélyesítőjének különösen mély sebeket téptek fel a múltjából a sorozat jelenetei, filmbéli elrabolt kislánya ugyanis saját elhunyt lányára emlékeztette.

Az Esmas.com oldalon folyamatosan különleges akciókkal kényeztették a sorozat nézőit, egy alkalommal például Renata menyasszonyi ruháját sorsolták ki a szavazók között, másszor vacsorázni lehetett menni a stábbal, egy másik nyereményjáték szerencsés nyerteseit maga Silvia Navarro kalauzolta körbe a dél-kaliforniai szőlőültetvényeken, ahol a novellát forgatták, megint máskor pedig a helyszínről származó borokból lehetett nyerni egy üveggel.

FORRÁS:Televisa hírblog

 
 

 

ProfilképUtolsó kép


Elérhetőség

Archívum

Naptár
<< Szeptember / 2019 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 191556
Hónap: 1305
Nap: 26